Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

İmamlara Kılık Kıyafet Uyarısı


Sakarya İl Müftüsü, kıyafet konusunda böyle uyardı!
1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla Adapazarı Din Görevlileri Derneği ve Diyanet Sen Adapazarı temsilciliği tarafından düzenlenen kahvaltı programında konuşan Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, şehirde görev yapan Cami imam hatiplerini ve din görevlilerini kılık kıyafet konusunda uyarıda bulundu.
Programa katılan Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, gerçekleştirdiği konuşmada Cami imam hatipleri ve din görevlilerine kılık kıyafet konusunda uyarıda bulunarak "Bizim ilk vazifemiz mihraptır. Mihrap ne manaya gelir, mihrap muharebe alanı demektir. Kimle muharebe ediyoruz peki, İslam'ı ve yüce Kur'anı hedef alanlarla. Onun için kıymetli hocalarım ve görevli arkadaşlarım çok dikkatli ve temkinli olalım. Çünkü bizler vatandaşa önderlik yapan, yol gösteren bir mesleği ifa ediyoruz. Kılığımıza, kıyafetimize özen göstermeliyiz. Özellikle yaz aylarında vücudumuza yapışan dar kıyafetler giymeme hususunda özen göstermeliyiz. 
Şimdilerde görüyoruz camilerimizde falan hocalarımızın ayağında çorap neredeyse yok, patik çorap diyorlarmış. Lütfen giyinişimize dikkat edelim. Milli mücadele yıllarında ilk cihad vaaz ile başlıyor, ta o yıllardan en son 15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın nidaları ile bizim selalarımızla halkımız sokağa çıkarak devletine vatanına sahip çıktı. Görevimizin bilincinde olalım" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*