Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Almanyada DİTİB Fatih Camii Dualarla İbadete Açıldı


Almanyada DİTİB Fatih Camii Dualarla İbadete Açıldı

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Schrobenhausen kentinde inşa edilen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Fatih Camii, ibadete açıldı.
Temeli 2021 yılında atılan, inşaatı 3 yıl süren toplam 5000 metrekarelik bir alan üzerinde ve yaklaşık 1750 metrekarelik kullanım alanına sahip olan cami ve kültür merkezi kompleksi, modernlik ve geleneğin etkileyici bir bileşimini içermektedir.
Fatih Camii’nin açılış törenine; Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Schrobenhausen Belediye Başkanı Harald Reisner, Kaymakam Peter von der Grün, eyalet milletvekilleri Arif Taşdelen, Leon Eckert ve Karl Straub ile Münih DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Tanış, Güney Bavyera DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Mehmet Azal’ın yanı sıra yerel yöneticiler, kilise ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre DİTİB derneklerinin başkan ve yöneticileri ile Schrobenhausen’da yaşayan Alman ve Türk sakinler katıldı.
Konuşmaların ardından Schrobenhausen DİTİB Fatih Camii’nin açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Tören, caminin davetliler tarafından gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak : DİTİB:de

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*