Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Allahın İsimlerinden El-Vehhâb Ne Demektir


El-Vehhâb - الْوَهَّابُ جل جلاله - celle celallahu - “Şanı ve azameti yüce olan”

El-Vehhâb : Karşılıksız olarak çokça nimet veren ve ihsanda bulunan.
Allah(c.c)'ın 99 isminden birisi olan El-Vehhab esmasının kelime anlamı karşılıksız ve bol veren, lütfedendir. Yaratıcımız Allah(c.c) kullarına rahmetinden dolayı karşılıksız ihsanda bulunan, çeşitli nimetleri yaratan ve onarı kullarına bolca bağışlayandır, Allah'ın bu sıfatlarını belirten ismi şerif El-Vehhab esmasıdır.

El-Vehhâb : Karşılıksız bolca veren.
El-Vehhâb : Allah'ın hibe eden ve çok fazla bağışlayan olduğu manasına gelmektedir. Hak sahibi olmadığı halde yarattıklarına çok veren anlamına gelmektedir.
El-Vehhâb : Birçok nimetleri bağışlayan ve çok ihsan eden
El-Vehhâb : Bol hediyeler veren.
El-Vehhâb : Karşılıksız olarak nimetler veren ve çok fazla ihsan eden anlamlarına gelmektedir.

El-Vehhab İle İlgili Ayetler 
Bismillahirrahmanirrahim
  • "Ey Rabbimiz! Bizleri hidayetine erdikdikten sonra kalplerimizi yamultma da ledünnünden (katından) bize bir Rahmet ihsan eyle! Şüphesiz Sensin bütün dilekleri veren Vehhâb." Âl-i İmran-8
  • "Yoksa sana onu veren azîz Vehhâb Rabbinin Rahmet hazîneleri onların yanında mı?" Sad-9
  • "Dedi ki: ' Rabbim! Bana mağfiret buyur ve bana benden sonra hiç kimseye nasîb olmayacak bir saltanat ihsân et! Şüphesiz ki Vehhâb (çok ihsân edici) olan ancak sensin!' Sad-35

El-Vehhab İsmi Şerifinin Fazileti Nedir?
Allah'tan sıkıntısız ve bolluk içinde bir hayat istemek için El-Vehhab esmasını okumayı alışkanlık haline getirmek oldukça faydalıdır. Maddi sıkıntılar ve borçlardan kurtulmak için her gün El-Vehhab zikrini okumaya devam eden kişiler Allah'ın izniyle borçlarından kurtulur ve bolluğa erer.
  • Hastalıklara şifa için, bu ismi şerifi günde 'Ya Vehhâb' diyerek 100 defa okunur.
  • Hapis yatan kişi hapisten kurtulmak için günlük bu ism-i şerifi 'Ya Vehhâb' diyerek 100 defa okunur.
  • Her türlü dilek ve istek için bu esma-ı zikri 7 gece 'Ya Vehhâb' ismi okunur. Allah azze ve celleden hayırlı bir muradı olanlar, düşmanlarının şerrinden kurtulmak isteyenler, geçim sıkıntısından kurtulmak isteyenler, maneviyat aleminde yüce mertebelere erişmek isteyenler, gece yarısı olan bir vakitte güzelce bir abdest alarak, iki rekat namaz kılar, sonra ellerini semaya doğru yükseltirerek yüce Allah'a açar. 100 defa 'Ya Vehhâb' diyerek okuyup zikreder. Sonra Yüce Allah'tan ne gibi dileği isteği varsa söyleyip arz eder. Bu zikri günlük 7 gece bu şekilde yapmaya devam edelirse, Yüce Allah azze ve celle dualarını kabul buyurur.
  • Sıkıntısı olan kimseler bu ism-i şerifi 'Ya Vehhâb' diyerek 196 defa zikredilir.
  • Geniş ve bol rızık sahibi olmak isteyenler kimseler, bu ism-i şerifi devamlı olarak 'Ya Vehhâb' diyerek 196 defa sürekli zikredilerek okunmaya devam edilir.
  • Huzur ve refah içinde bir yaşam sürdürmek isteyenler de bu ism-i şerifi 'Ya Vehhâb' diyerek herdaim zikredilir.
  • Eller semaya açılarak dua edildiği vakitte 7 defa bu ism-i şerifi 'Ya Vehhâb' diyerek dua edildiği takdirde Allah'u Teâla o duaları kabul eder.
  • Günlük beş vakit farz namazı eda edildikten sonra seccadeden kalkmadan bu ism-i şerif-i 'Ya Vehhâb' diyerek 14 defa okunmaya devam edilirse o kimse hayatı boyunca yoksulluk geçim sıkıntısı görmez. Allah'u Teâla ona Ya Vehhâb isminin yüzü suyu hürmetine bolca dünyalık nimetler ihsan eder.
  • Namazlar sonrasında, günlük bu ismi şerifi 'Ya Vehhâb' diyerek secdede zikredilip okunursa herdaim bu kişiye Allah ilim, hikmet, hidayet isterse o isteğine nail olur. Yüce Rabbimiz ona her türlü nimet lütuf, ihsan ve ikramlara ulaştırır.
  • Sabah kuşluk vakti namazının hemen akabinde secdeye kapanarak bu ism-i şerifi 'Ya Vehhâb' diyerek zikrederse dünyalık istediklerine tez zamanda kavuşur.
  • Günlük bu ism-i şerifi zikir saatlerinde 'Ya Vehhab' diyerek 14 defa çekerse Rabbim onu sıkıntısız ve borçsuz bir hayat ve yaşam sürmesini sağlar.

Derleme @dinierk

Esma-ul Hüsna'nın tamamına ulaşmak için buraya tıklayınız

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*