Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Diyanet Akademisinin Sözlü Sınavına İptal Kararı


Diyanet Akademisinde 8 ay süren kurs sonunda yapılan sözlü sınavda başarısız sayılan aday Din Görevlisi Diyanet-Sen'in desteğiyle açtığı davayı kazandı. Geçtiğimiz aylarda yürütmeyi durdurma kararı alan mahkeme sınavı komple iptal etti.
Diyanet-Sen'in konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;
"Aday Din Görevlisinin Sözlü Sınavda Başarısız Sayılmasına Mahkeme Dur Dedi
Diyanet-Sen, aday din görevlisinin Diyanet Akademisi Mezuniyet Sözlü Sınavında düşük puan verilerek başarısız sayılmasına ilişkin işlemi iptal ettirdi.
Ankara 2. İdare Mahkemesi Diyanet-Sen’in başvurusu sonucu Diyanet Akademi’de eğitim görerek mezuniyet sınavına giren ve düşük puan aldığı gerekçesi ile aday din görevlisinin başarısız sayılmasına ilişkin kararını iptal etti
Diyanet-Sen Hukuk Müşavirliğince takip edilen bir davada, aday din görevlisinin Diyanet Akademisi Mezuniyet Sözlü Sınavında düşük puan verilmek suretiyle başarısız sayılmasına ilişkin işlemde soruların ve cevap anahtarının hazırlanarak tutanağa bağlanmadığının anlaşılması üzerine dava konusu işlem Ankara 2. İdare Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edilmiştir.
Konu ile ilgili Hukuk Müşavirimiz Av. Hacı Muharrem Mankır “Söz konusu mahkeme karar ile dava konusu işlem olan sözlü mülakat sırasında hangi komisyon üyesinin ne puan verdiği, komisyon tarafından sorulacak soruların önceden hazırlanıp tutanak altına alınıp alınmadığı gibi birçok hususun belirsiz ve öznel olmasından kaynaklı olarak dava konusu işlemde idari işlemlerin hukuk devleti ilkesinin sağladığı güvenceyi temin etmediğini ve hukuka aykırı olarak tesis edildiğini bizlere göstermiştir.” şeklinde beyanda bulundu"

Haberin detayı ve karar örneği için buraya tıklayınız

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*