Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Ev Almaya Niyetlenenler İçin Dua

Ev sahibi olmak, hayırlı ve güzel komşulara sahip olmak, kiradan kurtularak güzel bir yaşama adım atmak için Allah’a tam anlamıyla güvenmek ve teslim olmak gerekir. Kimin kalbinde kuşku varsa, bilmelidir ki duaları kabul olmayacaktır. Çünkü dualarımızın kabul olmasındaki en büyük etken Allah’a olan güven ve inancı gerçekten kalbimizde hissetmemizdir.

Allah’ı içimizde en derinimizde ne kadar içten hisseder ve muhakkak bize el uzatacağına inanırsak, dualarımızın kabul olma olasılığını aynı oranda yükseltmiş oluruz. Çünkü Rabbimiz bizlerin tamamen kendisine iman etmemizi ister. Kurallarına uygun bir şekilde inanarak dua edersek Allah’ın izni ile karşılıksız kalmayacağız.

Ev Almak İçin Okunması Gereken 1. Dua
“Subhane rabbiyel aliyyil alel Vehhab”
Ya Müheymin ,Ya Bari, Ya Fettah, Ya Semi, Ya Latif, Ya Hafız, Ya Kebir, Ya Mucib, Ya Kadir, Ya Berr, Ya Rauf, Ya Nafi

Yukarıda belirtilen esmalar, yatsı namazı bittikten hemen sonra 7 defa okunmalıdır. Bu dua ve niyaz 7 defa peş peşe okunduktan sonra sonlandırılır. Burada dikkat etmeniz gereken husus, duayı edeceğiniz zaman çok sessiz ve sakin bir yerde olmanız gerektiğidir. Dua esnasında Allah’a olan sonsuz inancınızı ve güveninizi de kalbinizden geçirmeniz gerekir.

Ev Almak İçin Okunması Gereken 2. Dua
“Kullilahumme malikel mülki tü’til mülke men teşaü ve tenziul mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü biyedikel hayr inneke ala küllü şey’in kadiyr.”

Bu mübarek ve çok etkili duanın ise, sabah namazından sonra okunması gerekmektedir. Sabah namazından hemen sonra secdeden kalkmadan, 3 defa bu duayı okumak ve buna 1 hafta devam etmek, kişinin ev alma arzusunun gerçekleşmesinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir.

Ev Almak İçin Okunması Gereken 3. Dua
“Bismi’llâhi ‘alâ nefsî ve mâlî ve dînî. Allâhümme raddinî bikadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahherte velâ te’hîre mâ’accelte.”

Bu mucizevi sözcüklerin günde 3 defa okunması gerekmektedir. Sabah erken saatlerde, öğle saatlerinde ve akşam yatsı namazından sonra okunması gerekir. Toplamda 3 defa okunmuş olur ve bu duaya tam 1 ay boyunca devam edilmelidir. Eğer günde 3 defa okuma kuralı unutulursa duaya yeniden başlamak gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*