Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Hac Kurasının Çekileceği Tarih Belli Oldu


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerçekleştireceği hac kurası için geri sayımı başladı
2025 Yılı Hac ön kayıtlarının bitmesiyle gözler hac kurasına çevrildi. Yaklaşık 2 milyon hacı adayı kuranın ne zaman çekileceğini merak ediyor.
2025 Yılı hac ön kayıtlarının bitmesinin ardından 154 bin kişinin yeni kayıt yaptırdığı, son 10 yıl içerisinde yapılan kayıtlarla birlikte yaklaşık 1 milyon 800 bin müracaat olduğu, hacca gitmek isteyen vatandaşların 2 milyona yaklaştığı belirlendi.
2 milyona yakın kişinin Hac kayıt yenileme ve Hac ön başvuru işlemlerini gerçekleştirmesinin ardından kura aşamasına geçilecek. Hac kurası için her ne kadar kesin tarih belirtilmese de 24 ya da 31 Ekim 2024 Perşembe gününden söz edildiği kulislerde konuşuluyor.
Öte yandan, resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 4 Ekim 2024’te Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde protokol görüşmelerinin başlayacağını, 13 Ocak 2025’te Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Büyük Hac Kongresi’nin yapılacağı ve 2025 yılı Mayıs ayında hac yolculuğunun başlanacağını öğrenildi.
Hacı adayları ön kayıt işlemlerinin onaylanıp onaylanmadığını ve kura sonrası hacca gidip gidemeyeceğini buraya tıklayarak Hac Durum Sorgulama Ekranı'ndan öğrenebilecektir.

@Dinierk

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*