Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Tursab, Diyanete Karşı Açtığı Davayı Kazandı

TÜRSAB tarafından, Bakanlıklararası hac ve umre Kurulu’nun 2.000.000 SAR miktarlı teminat belirleyen işlemine karşı açılan davada Danıştay 10. Dairesi yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi.

TÜRSAB'tan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

''Değerli Üyelerimiz,

Bilindiği üzere; Birliğimizce, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından çıkarılan 2024- 2025 Yılı Acenta Umre Şartnamesi'nin Teminata İlişkin 4’üncü maddesinin (c) bendi ile Başkanlıkça sözleşme imzalamak isteyen seyahat acentalarına 15.10.2025 tarihine kadar geçerli olmak üzere 2.000.000 SAR tutarında banka teminat mektubu veya eşdeğer miktarda dövize karşılık gelen teminat mektubu sunma yükümlülüğü getiren düzenlemenin ve belirlenen fahiş miktarlı teminat hükmünün iptali maksadıyla  yürütmenin durdurulması talepli olarak dava açılmıştır.

Danıştay 10. Daire Başkanlığı’nın 2024/3983 esas sayılı dosyası üzerinden yürüttüğü yargılamada, taleplerimiz haklı görülmüş ve dava konusu idari işlem hakkında yürütmenin durdurulması istemimiz kabul edilmiştir.

Bu karar ile; aksine karar verilinceye kadar diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iptale konu teminat, seyahat acentalarından talep edilemeyecek.''

Söz konusu dava kararının buraya tıklayarak okuyabilirsiniz

Kaynak : Tursab  - 

@Dinierk

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*