Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Sekiz Yılda Bir Arpa Boyu Yol Almışlar.. Kastamonuda Bitmeyen Cami

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü içerisinde 2016 yılında temeli atılan cami aradan geçen 8 yılda yerinde sayıyor.
8 Yılda tamamlanmayan cami için 2022 ve 2023 yıllarında bitirilecek denilerek yapılan törenlerdeki vaatler de fos çıktı.
2016 yılı Ağustos ayında, Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü içerisinde eski Rektör Seyit döneminde temeli atılan, Muhammed Alparslan Han Camisi ve Külliyesi'nin yapımı, pandemi ve parasızlık bahane edilerek durdurulmuştu.
Kampüs içerisindeki cami inşaatına 2022 yılında tekrar başlanmıştı. "Başlandı" denilerek çalışmalar yine ekonomik sıkıntı bahanesiyle yeniden durdurulmuştu.
1 Eylül 2023 tarihinde Kastamonu Valisi Meftun Dallı,  AK Parti Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin, Kastamonulu iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının katılım ile yapılan anlamsız törende Vali Meftun Dallı; “Biraz büyükçe başlanmış ama belli bir ölçüye gelmiş artık bunun dönüşü yok bu saatten sonra. Bu topraklarda hiçbir camii inşaatı yarım kalmaz, kalmayacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. Kalmaması için de hep beraber; sayın vekillerimizle de beraber çabalayacağız. Zaten onlar önceden beri eminim her türlü çabayı göstermişlerdir. Başkanımız, diğer buradaki herkes de aynı şekilde hassasiyet gösteriyordur. Biz de bu çabaya dâhil olarak inşallah bu eserin tamamlanması, Kastamonu’muzun hizmetine sunulması için çalışacağız. Az öncede söyledim; iş adamlarımızla konuşmak, Diyanet İşleri Başkanlığımıza tekrar gidip görüşüp belki Türkiye genelinde bir yardım toplamanın yolu varsa; kendilerinden onu istirham etmek suretiyle en kısa sürede burayı ilimize kazandırmak için ciddi bir gayret içerisinde olacağız. ‘’demişti.
Ne yazık ki törende yapılan kuru vaatlerin ardından çalışmalar bir türlü yapılamadı.

Diyanet İşleri Başkanı Destek Sözü Verdi
Önceki gün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'da Kastamonu ziyareti sırasında, 10 bin metrekare alana ve 5 bin kişi kapasiteye sahip olması planlanan projenin genel ilerleyişi ve teknik detayları  hakkında, yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaret sırasında, caminin üniversite öğrencileri ve Kuzeykent Mahallesi sakinleri için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurgulayan Erbaş, inşaatın tamamlanması için gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.
28 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Erbaş ve beraberindeki Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, İl Müftüsü Bekir Derin ile kurum temsilcilerini, Kastamonu Üniversitesi adına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile Kastamonu Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri karşılamıştı.

Yeniden gündeme getirilen caminin 8 Yılda ancak %40'nın tamamlandığı açıklandı.
Kastamonu Üniversitesi Camii Yaptırma Yaşatma Derneği de zaman zaman sosyal medyadan "Kastamonu Üniversitesi Camii Yaptırma Yaşatma Derneği olarak, Kastamonu Üniversitesi yerleşkesi içinde 29.02.2016 tarihinde 15 numaralı yapı ruhsatı ile başlatılmış olan cami inşaatımızın şu ana kadar %40 kadarlık kısmı tamamlanmıştır. Her geçen gün çalışmalarımız devam etmektedir ve belli ölçüde bazı bölümleri tamamlanmış ve tamamlanmaya devam etmektedir. Caminin hızlı bir şekilde tamamlanarak ibadethaneye en kısa sürede açılması için hayırseverlerin  desteğine ihtiyacı olduğu"  şeklinde duyurularına devam etmektedir.

Haber: Dinierk








Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*