Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Cami İmamı Ezber Bozdu. Mesai Kavramını Reddetti


Sosyal medya sayfalarında dolaşırken bir duyuru dikkatimizi çekti. Önceleri şaka yapılıyor, sandık. İmamların mesailerden kaçmasına, bilhassa merkezi sistem ile ezanların okunduğu, vaazların verildiği ve sayıları da nefret ettirecek boyutta artan camilerde hizmetlerin nasıl yok edildiğine, sabah ve yatsı namazlarında kilitli camilerin varlığına alışmaya başladığımız günümüzde, bir imamın ezber bozduğunu görünce sayfalarımızda yer vermeyi düşündük.
Adı Yusuf Güre...Kurra Hafız İmam Hatip olduğunu da öğrendik.
Görev yaptığı cami, İstanbul Başakşehir "Ramazan ve Özkan Demirel Cami"
Kendisine sosyal medyada denk geldik.
Paylaşımlarına baktık.
Bir cami imamından çok öte bir din gönüllüsü.. 
Din görevlisi ama gönüllü bir görevli
Yusuf Güre, bir cami memuru, namaz kıldıran bir 657'e tabi olmasına rağmen bir memur zihniyetinde imam olmadığını yaptığı ve duyurduğu faaliyetleri ile meslektaşlarına örnek olmak, cemaate camiyi sevdirmek ve en önemlisi isteyen herkese , istediği saatte dini eğitimi vermek amacıyla da yer veriyor.
Kurra Hafız İmam Hatip Yusuf Güre, imam ötesi bir kişilik sahibi olduğunu, görev yaptığı yıllardaki faaliyetleri ile örnek imam, sevilen imam, arzu edilen imam unvanlarını hak ediyordu.
Sahip çıkılması, desteklenmesi ve yanında olunması gereken bir din gönüllüsü.
Kendisi ile hiç bir şekilde diyalog ya da bir yakınlığımız olmadı. Olmadı diyoruz bir gün o camiye giderek tanımak isteriz.
Tebrik etmek isteriz.
Neden.. izah edelim. 
Yusuf Güre hocamız, yaptığı duyuruda camisinde mesai kavramının olmadığını, her saat isteyene dini hizmet, Kur'an-ı Kerim dersleri vermeye hazır olduğunu söyleyecek kadar din gönüllüsü biri..
İşte Yusuf Güre hoca efendinin yaptığı paylaşımlardan bir kaçı..






Kaynak : Sosyal Medya / @Dinierk



Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*