Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Yeni Evlilere İlk Gece Okunacak Dua


Yeni Evlilere Namaz ve Dua Örnekleri

Yeni Evlilere Edilecek Dua
"Barekellahü fike ve bareka aleyke ve cemea beynekuma fi hayrin."
Manası: "Allah mübarek etsin. Ve sizlere hayırlı geçimler versin. Yuvanızda bereketler ihsan etsin. Her ikiniz hayır üzerinde bulunasınız."

Sevgili Peygamberimiz (asm) yeni evlileri tebrik ederken şöyle derdi:
“Allah evliliğinizi mübarek eylesin, iyi geçimler nasip etsin, aydınlık yolda, ömür boyu aynı yastıkta kocatsın!” (Cami’üs Sağir)

Evlenen Kişinin Yapacağı Dua
"Allahümme inni es'elüke hayraha ve hayra maecbelteha aleyhi ve eüzubike min şerriha ve şerri ma cebelteha aleyh."
"Allah'ım bunun hayrını ve buna verdiğin tabiatın hayrını dilerim, bunun şerrinden ve buna verdiğin tabiatın şerrinden sana sığınırım." (Ebu Davud 2/248;İbni Mace 11617).

Evlenenlerin Kılacağı Namaz 
Zifaf gecesinde, evlenenler iki rekat hacet namazı kılarlar. Namaz da istenilen sureler okunur, namazdan sonra ahirete ait istekler bilinen dualar edilir, dünyalık bir şey istemek ancak rızık bolluğu hayırlı geçim evlat için dua edilir. Damat adayı gelinin ayaklarını ve ellerini temiz bir suyla yıkayıp evin dört köşesine serperse ebediyyen o evde rızık ve geçim darlığı olmaz. Bu durumda kendilerine çocuk verilirse, şeytan ona zarar veremez.

Evlilikte İlk Gece Okunacak Dua
Damat, gelinin yanına girince, ikisi de, iki rekat namaz kılmalıdırlar.
Sonra damat, gelinin kakülünden tutup:
"Allahümme barik li fi ehli ve barik li ehli fiyye, Allahümmerzukni minha verzukha minni. Allahümmecma'beynena ma cema'te fi hayrin ve ferrik beynena iza ferrakte fi hayrin" duasını okur.
Onunla cima edeceği zaman: "Allahümme bismike estahleltü ferceha ve bi emanetike ehaztüha. Allahümme fema kadayte şey'en min rahmiha fec'alhü barren takıyyen, vez'alhü müslimen seviyyfi ve la tec'alhü müfsiden şeriken liş-şeytani" der.
Bir de, cima ederken şeytandan Allahü Teala'ya sığınmaktır. Bu esnada şöyle der:
 "Bismillahi Allahümme cennibnü-ş-şeytane ve cennibi-ş-şeytane ma razaktena," yani şeytanı bizden ve bize verdiğin çocuktan uzak eyle der.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*