Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

İşaret Dili İle Yüce Allahın Zati ve Subuti Sıfatları Nasıl Söylenir


Zati ve Subuti Sıfatlar İşaret Dili Nasıl Söylenir

Zati ve Subuti Sıfatlar, Yüce Allah'ın varlığı zorunlu ve vâcip olan sıfatların adıdır.
Sadece Allah Teâlâ'nın zâtına mahsus olan, yaratıklarından herhangi birine verilmesi câiz ve mümkün olmayan sıfatlardır.
Allah vardır, varlığı başkasından değil, zâtının gereğidir, varlığı zorunludur.

ZÂTÎ SIFATLAR İşaret Dili Nasıl Söylenir
Allah’ın sadece kendine ait olan, zatını niteleyen sıfatlar  Sağ el baş hizasında, işaret parmağı açık, öbür parmakları kapalı ve avuç içi karşıya bakacak şekilde yukarıya işaret edilir. Sağ elin baş ve işaret parmağı açık, kıvrık, öbür parmakları kapalıdır (C el). El göğsün sağından aşağı doğru indirilir. Sol el düz, omuz hizasında, avuç içi karşıya bakacak şekilde tutulur. Sağ elin baş ve işaret parmağı açık ve kıvrık (C el), sol elin parmak uçlarından aşağıya doğru çekilir

SÜBÛTÎ SIFATLAR İşaret Dili Nasıl Söylenir
Sağ el baş hizasında, işaret parmağı açık, öbür parmakları kapalı ve avuç içi karşıya bakacak şekilde yukarıya işaret edilir. Sol el düz, omuz hizasında, avuç içi karşıya bakacak şekilde tutulur. Sağ elin baş ve işaret parmağı açık ve kıvrık (C el), sol elin parmak uçlarından aşağıya doğru çekilir. 

Hayat, ilim, semî’, basar, irade, kudret, kelam ve tekvîn olmak üzere Allah’ın hangi nitelik ve özelliklere sahip olduğunu anlatan, Allah’da sonsuz ve sınırsız diğer varlıklarda sonlu ve sınırlı olan sıfatlar.


Not :

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, İşitme ve konuşma engelliler için hazırlanan “Türk İşaret Dili Dinî Kavramlar Sözlüğü” ile dinimizin kavramlarını sitemizde sunmaya gayret edeceğiz
Bunu yapmaktaki amacımız bu şekillere meraklı olan ve çevresinde engelli olarak tabir edilen kardeşlerimize dini kavramları işaret dili öğretmek isteyenlere rehber olmak amacındayız.
Sözlük Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*