Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Çok Bereketli Bir Kolye Hikayesi


Bir gün Resûlullah'a (Allahın selamı üzerine olsun ) çok uzak bir şehirden yaşlı bir adam geldi.. Kendisine hicret ettiğini ve şiddetle yiyeceğe ve giyeceğe ihtiyacı olduğunu bildirdi. Ne yazık ki, Resulullah'ın ona verecek bir şeyi yoktu ve sonra ona Fatıma annemizin ( Allah ondan razı olsun ) evine gitmesini, durumunu anlatmasını söyledi.
Hz. Fatıma ve ailesinin de üç günden beri yiyecek bir şeyleri yoktu. Kapısına gelen yaşlı adama sadece oğullarının üzerine örttüğü bir deriyi verebileceğini söyledi. Ama yaşlı adam bu teklifi reddetti, derinin açlığını gidermeyeceğini belirtti. Bunun üzerine Fatıma annemiz kolyesini çözdü, ona verdi ve onun derdine çare olabileceğini söyledi.
Yaşlı adam Resûlullah'a (s.a.v.) döndü ve ona Fatıma'nın kolyesini kendisine verdiğini söyledi, Resûlullah çok sevdiği kızının bu cömertliğini duyunca ağladı.
Durumu izleyen sahabeden Ammar İbn Yasir, (rah) Resulullah'tan kolyeyi satın almak için hemen izin istedi. Resûlullah (s.a.v.) onu satın almasına izin verdi ve gerdanlığı satın alan kimsenin Cehennemden kurtulacağını bildirdi.
Ammar İbn Yasir, yaşlı adama fiyatını sordu. Adam kendisinin yemek yemek için aç olduğunu, karnını doyurması gerektiğini, üzerindeki elbiselerin yolda yırtıldığı için yenilenmesi gerektiğini, giyecek bir şey alması ve namaz kılması için Yemen gömleğine ve ailesine geri dönmek için de yeterli paraya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Ammar ona istediği kadar parayı verdi. Ve bununla da yetinmeyerek ayrıca 20 dinar 200 dirhem ekler ve onun eve dönmesi için bir at verir.
Yaşlı adam mutluluğa boğuldu, ellerini kaldırdı ve sorunlarını çözmesine yardım eden Fatıma annemiz için dua etti.
Ammar daha sonra bir köle satın alır, hem kolyeyi hem de köleyi Resulullah'a hediye ettiğini söyler.
Ancak, Resulullah köleyle birlikte köleyi Fatıma'nın evine gönderir.. Fatıma annemiz kolyeyi alır ve köleyi serbest bırakır. Köle çocuk o kadar çok sevinir ki, oracıkta Müslüman olur..
Bir kolyenin nelere sebep olduğunu da görmüş olduk.
Kolye sayesinde iyilik dalga dalga yayılmıştı. Hazreti Fatıma annemizin cömertliği sayesinde yolcu adam ihtiyacını karşılamıştı. Ammar İbn Yasir, cennetle müjdelenmişti. Bir köle azat edilerek Müslüman olmuştu. Ve bunca güzelliğe sebep olan kolye de asıl sahibine geri dönmüştü.

Derleme @dinierk

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*