Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Kudüs'te Zekeriya Peygamberin Kabri


Kudüs'te Zekeriya Peygamberin (selam onun üzerine olsun) Kabri
Kudüs'ün Eski Kenti yakınlarındaki Kidron Vadisi veya Krallar Vadisiinin doğu tarafında, Kudüs'ün eski kentine bakan, Zeytin Dağı'nın alt batı eteklerinde inşa edilmiştir. Tüm bu alan binlerce mezarın bulunduğu büyük bir mezarlıktır ve burası ünlü ve en büyüğünden biridir. 

Zekeriya Peygamberin Kabri 



Zekeriya Peygamberin Kabri 
****
Davut Peygamberin Asi Oğlu Absalom - Jerusalem Absalom tomp

Peygamber Hazreti Davud'un (selam onun üzerine olsun) asi oğlu Absalom'un (Abşalom) Mezarı
Kudüs’te, Dünyanın en eski mezarlığı olan Zeytin Dağı’ndaki topraklarda, Kidron Vadisi'ndeki antik bir anıt mezar. Davut Peygamber’in oğlu Absalomun kayaya oyulmuş, konik bir çatı altında mezarlığı da yer almaktadır
Eski Ahit’te Tanah'a ( Tanah, Yahudiliğin ana mukaddes metinlerini oluşturan kitapların kanonik bir koleksiyonudur.) bahsi geçen Davud peygamberin (aleyhisselam) kötü oğlu, aynı zamanda Hz. Davud peygamberin en sevdiği oğludur. Kız kardeşi Tamar'ın üvey kardeşi Amnon tarafından tecavüze uğramasından sonra kız kardeşinin intikamını almak için iki yıl beklemiştir. iki yıl sonra tüm erkek kardeşlerini davet ettiği bir organizasyon ayarlamış ve orada sarhoş olan Amnon'u öldürmüştür. bu sebeple sürgün edilmiş ve babasına karşı bir ayaklanma başlatmıştır. Ayaklanma kısa süreliğine başarılı olmuş, Absalom Kudüs'ü ele geçirmiştir. Babası Hz. Davud'un ordusu ile Absalom'un ordusu Ephraim Ormanı Savaşı'ında karşı karşıya gelmiştir. Savaş esnasında Absalom'un uzun saçları bir meşe ağacı dalına takılmış ve Absalom kendini bu durumdan kurtaramayınca Hz. Davud'un ordularına komuta eden kuzeni joab tarafından öldürülmüştür.



Erol Kara - Kudüs - @dinierk

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*