Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Sakaryada Yıllardır Beklenen Caminin Temeli Atıldı


Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 14 yıldır hayali kurulan caminin temeli atıldı. 
Serdivan Asem Mobilyacılar Çarşısında yıllarca özlemi çekilen cami için esnaf çalmadık kapı bırakmamıştı. Bugüne kadar çarşı içerisinde bir yapı içerisinde beş vakit namazlarını ve cuma namazlarını kılmak zorunda kalan esnaf, yapımı bittiğinde yeni camilerinde ibadet etme fırsatını yakalayacak. 
Serdivan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde hayırsever iş insanı Mükerrem Koç tarafından yaptırılacak olan cami için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar,,arsa alanını proje alanı olarak belirlediklerini, bunun için 14 yıl uğraştıklarını, çalmadık kapı bırakmadıklarını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle sonuçlandırdıklarını belirttiği konuşmasında, "arsa bizden" diyerek "Bundan sonrası hayırsever iş insanı Mükerrem Koç'un yaptıracağı camiye geldi" dedi.
Caminin hayırlı olması temennisinde bulunan Alemdar, "Mükerrem Koç, hep yolumuzu açtı. Allah razı olsun kendisinden. Camilerde, okullarda, sosyal alanlarda her zaman hayırda yarışır oldu. Ailesine, onu yetiştiren anne ve babaya şükranlarımı sunuyorum. Kendisine de Allah'tan hayırlı, uzun ömür diliyorum." diye konuştu.
İş insanı Mükerrem Koç, kentin güzel bir yerinde güzel bir caminin temelini attıklarını belirterek, "Rabbim bizi de buna vesile kıldı. İnşallah hizmetkarlığını yapacağız." dedi. 
ASEM’in Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı yönünden girişinde, Koçcity Plaza Karşısında (Asem Girişi) yer alan caminin temeli, yapılan duaların ve kurban kesilmesinin ardından atıldı.
ASEM'e cami yapılabilmesi için her dönem belediyelerin kapısını aşındırdıklarını ,çarşıa cami yapılması için mücadele verenlerden biri olan esnafı temsilen görüşlerini açıklayan ASEM Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Öztürk'te "Sonunda dualarımız kabul oldu. Çarşımız hak ettiği bir camiye sonunda kavuşacak. Bunun için Belediye Başkanlarımıza, camiyi yapmayı görev olarak kabul eden Mükerrem Koç'a, ailesine, bu caminin yapımda katkısı olan herkese teşekkürü bir borç biliriz. Yıllardır site içerisinde yönetim binamızın bir bölümünde, derme çatma yerde ibadetlerimizi yapıyorduk. Sonunda Belediye Başkanımızın da gayretiyle bu günleri gördük. Hamdolsun. Bu caminin, Koç City ve çevresinde yaşayan insanlara hem manevi hem de sosyal anlamda önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Allah bu hizmetin tamamına ermesini, ibadet edenlerin duasına vesile olmasını nasip etsin" dedi.
Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Serdivan Kaymakamı Ali Candan, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, İl Müftüsü Mehmet Aşık, eski Müftü Hasan Başiş, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya eski Milletvekili Hasan Ali Çelik, Mükerrem Koç, Koç Ailesinin bireyleri,  ASEM Esnafı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Haber @Dinierk










Fotoğaflar : Sosyal Medya

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*