Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Mısır Müftüsü de Şaşırdı.. Allahın Emrine Karşı Çıktı

Mısır Müftüsü, küresel zorluklarla mücadele etmek ve barış içinde bir arada yaşamak için dinler arası diyaloğun gerekli olduğunu vurguladı.
Al Youm Al Saba sitesinin haberine göre, Nazir Ayyad bu açıklamasını Mısır Dışişleri Bakanlığı genel merkezinde düzenlenen farklı din mensupları arasındaki ortak eylemlerin koordinasyonu toplasında yaptı.
Müftü dinlerarası diyaloğun artık bir seçenek olmadığını, ancak dünyadaki mevcut zorluklar göz önüne alındığında acil bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Ayrıca farklı dinlerin takipçileri arasında güçlü ilişkiler sürdürmenin, barış içinde bir arada yaşamayı sağlamanın, tefrika ve nefreti yaymaya yönelik her türlü girişime karşı koymanın en iyi yolu olduğunu sözlerine ekledi.
Nazir Ayyad İlahi dinlerin adalet, merhamet ve hoşgörü gibi ortak insani değerlerin gerçekleştirilmesi konusunda hemfikir olduğunu belirterek herkesin bu ortak değerleri yaymak için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
Mısır Müftüsü, ilahi hükümlerle üzerinde anlaşılan hedeflerin toplumun düzen ve istikrarının sağlanmasının temeli olduğuna dikkat çekti
Ayrıca Müslüman ve gayrimüslim kişilerin iş birliğini, karşılıklı anlayışı artırmaları, görüşleri birbirine yakınlaştırmak için ortak programlar geliştirmeleri gerektiğini belirtti.
İşbirliğinin kiliseler ve camiler arasında ortak programlar ve karşılıklı ziyaretleri kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini dile getiren Ayyad sosyal ağlardan ve elektronik platformlardan faydalanmanın öneminden bahsetti.
Mısır Müftüsü, konuşmasının sonunda, her türlü sapkın ve aşırı davranışın karşısında ilk engel olarak ahlaki değerlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Dini otoriteler Müslümanların hiç bir zaman Yahudileri ve Hristiyanları dost olarak edinmemelerini,  bunun Allah'ın emri olduğunu belirterek Mısır Müftüsünün Allah'ın emrine karşı geldiğin belirttiler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*