Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Sultan Alaaddin Cami İçler Acısı Durumundan Kurtuluyor


Domaniç Sultan Alaaddin Camii İbadete Kapatıldı
Domaniç Sultan Alaaddin Camiinin inşaat sürecinin başladığı duyuruldu. Cami, yeni inşaat tamamlanıncaya kadar ibadete kapalı olacak.
Domaniç İlçe Müftülüğü, ilçenin en önemli ibadethanelerinden biri olan Sultan Alaaddin Camiinin yeni inşaat sürecine başlandığını duyurdu. Camii, yapılacak çalışmalar nedeniyle ibadete kapatıldı.
İnşaatın tamamlanıp caminin yeniden hizmete açılacağı tarihe kadar cami cemaatine farklı ibadet yerlerine yönlendirileceği bildirildi.
İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, Sultan Alaaddin Camiinin inşaatının modern bir mimari ile yenilenerek ibadete kazandırılacağı ifade edildi
Domaniç'in en eski camilerinden olan, geçmişte vatandaşlar tarafından imece usulüyle yeniden inşa edilen ancak statik açıdan güvenli olmadığı tespit edilen, ilk olarak 2016 yılında gündeme gelen caminin yeniden inşası ile ilgili çalışmalar hız kazanırken, Domaniçli bir şahsın caminin yeniden yapılmasını engellediği, mahkemeden karar çıktığı belirtilirken, uzun süren çabalardan sonra yıkım kararın alınıp yakın zamanda yıkım işleminin gerçekleşmesi bekleniyor.


.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*