Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

İbrahim Peygamberi Yakmayan Ateş Bugün Bir Pınar


Hz. İbrahim Aleyhiselamın Şanlıurfa Balıklıgöl olarak bilinen yerde, ateşe atıldığında ilk düştüğü yer
Bu mekan Hazreti İbrahim aleyhisselamın mancınıkla ateşe atıldığında ilk düştüğü nokta olarak anlatılır. 
Balıklıgöl’ün batısında bulunan mağaradaki makamın içerisinde bulunan bir pınar halinde akan suyun şifalı olduğuna inananlar doya doya bu sudan içer.
Bu suyun hikayesi de şöyledir. 
Uzun süre yakacağı ateşi hazırlayan, şeytanın ve din düşmanlarının her türlü yardımıyla büyük bir ateşin tüm çareler denenerek yakılması sonucunda, hazırlanan mancınığa konulan Allah c.c halil'i İbrahim aleyhisselam en sonunda ateşe atılır.
İbrahim aleyhisselam ateşe atıldığında Allah'a sığındığından, duasını kabul eden yüce yaradan Enbiya 69. ayetinde bildirdiği gibi "Biz söyledik: 'Ey ateş, İbrahim'in üzerine soğuk ve selâmet ol!'" emrini alan ateş, İbrahim aleyhisselamı yakmayacak duruma gelmişti.
Ve İbrahim aleyhisselam, Allah'ın dostu olan yüce peygamber, ateşin ortasına düşünce, ateş dört yana çekildi. Ateşin ortasında bir yer açıldı. Güzel bir pınar çıktı. Çevresi yeşillendi. O da geldi pınarın yanına oturdu. 
İşte değerli okurlarımız o pınar bu pınardır.
Şanlıurfa'da ziyaret edebileceğiniz yerlerdendir.
İbrahim aleyhisselamın hayatına ait bilgiler sitemizde yer almaktadır.


Haber video Erol Kara / @dinierk

***********
#Hzİbrahim #Şanlıurfa #Balıklıgöl #mancınık #mağara #makam #pınar #şifalısu #hikaye #şeytan #dindüşmanları #yardım #ateş #çareler #Allah #halil #İbrahimaleyhisselam #dua #yaradan #Enbiya #soğuk #selamet #mucize #peygamber #haliliye #kuranıkerim #inkar #nemrut #firavun #lanet #korku #iman #islam

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*