Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

DiniErk - Doğru Dini Bilgi

Yollardaki Mescitlerin Çirkinleri ve Güzelleri


Türkiye'nin kaçta kaçı Müslüman oranına hiç sıcak bakmıyorum.
Gerçekleri yansıtmıyor.
Hatta, şehirlerarası yollarda tesislere, bu tesislerdeki mescit ve tuvaletlere baktığımızda Müslüman bir ülkede olduğuma da pek inanasım gelmiyor. 
Hatta bir çok mescitlerin, camilerin, alışveriş yerlerinde bulunan mescitlerin durumuna baktığımızda,
Suudi Arabistan gibi bir memlekete yaptığım seyahatte, Filistin topraklarında ve Anadolu'da yaptığım gezilerde uğradığım mescitlerden en iyimser rakamla %80'nin beni utandırdığını tuvaletlerde ise %90 oranını aşan bir şekilde kızdırdığını söyleyebilirim.
AVM'lerde ve hastanelerde bodrum katlarında ya da dışında derme çatma yapılanlara bu yazımda değinmeyeceğim. Çünkü, AVM'lerin Müslümanların ibadetlerine zerre saygı duymadıklarını net olarak söyleyebilirim. Yakın bir zamanda onların mescitlerini de ifşa edeceğim.
Aşağıda iki fotoğraf görüyorsunuz.
Biri yurt içinden diğeri yurt dışından.
Yurt içinde olan ilk fotoğraf Kocaeli Çayırova beldesinde Doğalhane adlı işletme.. Tuvaletinden mescidine gerçekten özenle hazırlanmış. Müslümana yakışan bir tasarım, titizlik ve abdest alma yeri de dahil her şey dörtdörtlük.
Gönül ister ki şehirlerarası yollarda seyahat eden herkes namaz vakitlerinde böylesine özenle, tam teşekküllü yerlerde ibadet etsinler. Hatta sözüm ona dış yapısı camiye benzetilmiş benzin istasyonlarının bazılarının hemen yanında yer alan mescitler iç kısımlar tozdan topraktan yüz sürülecek gibi değil. Secde ettiğiniz zaman yıkadığınız o yüz ne yazık ki tozlu kalkıyor. Nerdeyse solmuş kilime benzer halısımsı solmuş şeyler.. 
Aşağıdaki fotoğraflar Katar'da Al Bayt Stadı'ndaki mescitten... Dışarıda dolaşanların rahatlıkla namaz kılanları görebileceği şekilde camlar çevrilmiş bir mescit alanı. Kolaylıkla ulaşılabilen mescit stada gelenler tarafından ilgi ile izlenebilmektedir. 
Hatta bu özenli yere bakan gayrimüslimlerin dakikalarca izleme imkanı buldukları hatta dinlerini değiştirmeye kadar varan olumlu düşünceleri taşıdıkları söyleniyor Burası sadece bir stadyumda.. Ülkemizde yıllar yılı namaz kılanlara karşı bir içsel tepkinin varlığı her zaman olmuştur. Bunu işyerlerinde çalışan personel içinden namaz kılanlara nasıl bakıldığını da bilen bilir. Şehirlerarası otobüslerde namaz molası için özen gösterildiğini duyan var mı. Yok. Bu yüzden önce Müslüman olmalıyız. Müslümanların ibadetlerine saygı duyulmalı. Ne var ki, bu ülkemizde asla olmayacak bir durum. Öyle kanunla manunla da olacak bir şey değil. Yaptırımla olacak bir şey değil. 

Erol Kara - @dinierk

Kocaeli Çayırova beldesinde Doğalhane Tesisleri Mescidi

Katar'da Al Bayt Stadı'ndaki mescit
  
Katar'da Al Bayt Stadı'ndaki mescit

Katar'da Al Bayt Stadı'ndaki mescit

Mekke'deki otel mescidi


Filistin Ramada Otelinde Sinagog

İzmit Şirintepe Mahallesinde bulunan Olimpik Buz Sporları Salonunda bulunan mescid

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar Editör tarafından incelenmekte olup, spam mesajlar dikkate alınmaz. Engellenir.*